Miljö

Målerifirma med miljön i fokus

På Sköndals Måleri tar vi ansvar för vår gemensamma miljö. Detta innebär att vi använder miljövänliga produkter, minimerar utsläpp vid transport (bl a genom att använda elbilar) samt ser till att hålla nere onödig konsumtion för att minska vår negativa miljöpåverkan.


miljövänlig målerifirma

Vi tar vårt miljöansvar

Som miljömedvetna målare och hantverkare utvärderar vi kontinuerligt vårt arbete för att se om vi kan göra ändringar som gör våra metoder ännu mer klimatsmarta. Materialen som vi använder håller högsta miljöstandard, vi använder till exempel bara Svanenmärkt färg, och vi håller ständigt koll på vilka nya miljöcertifierade produkter som kommer ut på marknaden. Det avfall som blir när vi bygger sorterar vi noggrant efter konstens alla regler.

Dedikationen att jobba miljösmart påverkar hela vårt arbetssätt och får oss att känna en ny typ av stolthet över vårt arbete. Det ger en go känsla i magen att veta att man bidrar till en lite bättre värld - en målarburk i taget! Vi tror den känslan kan smitta av sig på våra kunder, de är ju faktiskt de som väljer hantverkare som har ett miljöfokus och som har samma övertygelse om miljöns betydelse som vi.

Ett helhetstänk för hållbarhet

Vi försöker tänka miljö i alla steg, både i det stora och i det lilla. Till exempel kör vi miljöbil mellan våra jobb vilket är en enkel lösning för att göra vårt klimatavtryck mindre. Att försöka göra det bästa av det som redan finns är vi experter på och vill ta vara på och återbruka material.

Det gamla sättet att renovera på var att slänga ut allt gammalt och sätta in helt nytt. Många vackra, slitstarka och platsbyggda kök har slängts på tippen i en hets mot att göra allt vitt och fräscht. Idag vet vi bättre! Om man tar hand om det man har hemma, de material och ytor som finns, så håller de mycket längre. Snickerier som fått sig ett jack blir släta och fina med lite spackel och färg. Fuktskadade trägolv får nytt liv med slipning och ytbehandling. När vi jobbar hos dig gör vi vårt bästa så att arbetet ska hålla långt efter att garantin har gått ut. Att ta hand om det man har istället för att köpa nytt är billigare i längden. Både för dig och för miljön.

Bra för miljön och människan

En mycket positiv bieffekt av att arbeta med miljövänliga material är att de även är människovänliga. Inom byggbranschen förekommer det mycket starka kemikalier och farliga medel men det är något som vi i hög grad slipper beblanda oss med. Vi tror också att det bidrar till en friskare och sundare omgivning för de människor som skall bo och arbeta i husen som vi gjort iordning.

Vi är noga med våra arbetares villkor och arbetsmiljö. Alla som arbetar hos oss måste logga in digitalt via ID06. Där lagras även information kring vilken utbildning och certifiering som arbetarna har. På så sätt är alla försäkrade och trygga ifall det skulle ske en olycka eller skada. Om man känner sig säker på sin arbetsplats och vet att ens arbetskamrater bryr sig om en så bryr man sig i sin tur mer om sina medmänniskor och sin arbetsmiljö.

För ett hållbart hantverk!